blank

Vállalatok is segítenek a pályaorientációban

blank
blank

H I R D E T É S

Már vállalatok is segítik a Tanítsunk Magyarországért programban részt vevő diákokat a pályaorientációban.

Csaknem 150 vállalat jelezte részvételét a programba; megnyitják kapuikat a nyolcadikosok előtt. A diákok betekintést nyernek a munkafolyamatokba, hasznos tapasztalatokra tehetnek szert, ami aztán segít pályaorientációjukban.

A programhoz csatlakozó 144 cég közül 32-vel már szerződést kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A program főleg azoknak biztosít jó lehetőséget, akik nem központi helyen élnek, és nehezen férnek hozzá a továbbtanulási lehetőségekhez.

Látogattak már diákok a Michelin Hungária nyíregyházi gyárába, Debrecenbe a golyóscsapágygyárba, a szerencsi csokoládégyárba, Nyíregyházra a kenyérgyárba, illetve a repülőtérre.

A Tanítsunk Magyarországért programmal kistelepüléseken élő fiatalokat támogatnak tanulmányaik sikeres elvégzésében, látókörük szélesítésében, a tudatos iskolaválasztásban. A diákok mellé szegődő egyetemista mentorok feladata, hogy megmutassák a diákoknak a településen túli világ lehetőségeit, például a szakképző intézményeket, a középiskolákat, a különféle munkahelyeket.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Balázs Attila

#kepzes #orientacio #palyavalasztas

H I R D E T É S