blank

A szűrés kötelező, de ezalatt nincs fizetés

blank
blank

H I R D E T É S

Beperlik a coloradoi raktári dolgozók az Amazont mert nem fizetett a raktári dolgozóknak a COVID – szűrésen eltöltött időért.

Jennifer Vincenzetti, aki két Amazon-raktárban dolgozott Colorado Springsben, csoportos keresetet nyújtott be a Colorado -i szövetségi bíróságon, azt állítva, hogy a cég hosszú sorokban várakoztatta a dolgozókat, miközben kérdésekre kellett válaszolniuk és ellenőrizték a testhőmérsékletüket. A raktári dolgozóknak még munkakezdés előtt kell kivárniuk a szűréssel kapcsolatos procedúrákat, amelyek akár 1 órán át is tartanak, de ezt a kiesett időt a cég nem hajlandó kifizetni az alkalmazottaknak – írja a Reuters.

A panasz szerint 2020 márciusától az Amazon megkövetelte, hogy a raktárak munkatársai a szűrésekre korán érkezzenek, várjanak a létesítményeken kívüli sorokban, de a vezetőség szerint az intézkedés elsősorban a dolgozókat védi, tehát erre az időre nem jár fizetés. (A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége, a Walmart korábban egyébként az Amazonhoz hasonlóan ugyanilyen indokokra hivatkozott az Arizona államban ellene beadott perben.)

A coloradói törvények viszont egyértelműen kimondják: ha a cég telephelyén kötelező a megjelenés, az ehhez hasonló covid-szűrési gyakorlatoknál a munkavállaló idejét ugyanúgy ki kell fizetni.

Az Amazon coloradoi raktáraiban több mint 10 ezer ember dolgozik.

Fotó: Envato

#fizetes #szures #munkavegzes #amazon

H I R D E T É S