blank

Több hónap után végre használhatják az ételfutárok az éttermek mosdóit

blank
blank

H I R D E T É S

A New York – i városi tanács tagjai elfogadtak egy sor jelentős törvényjavaslatot, amelyek célja a városon belül tevékenykedő ételfutárok fizetési és munkakörülményeinek javítása.

Az elfogadott jogszabály értelmében mostantól a legnagyobb ételszállító cégeknek ki kell kötniük a partnereikkel kötött szerződésben, hogy az éttermek biztosítsanak mosdóhasználatot az érkező futároknak.

Egy másik elfogadott törvényjavaslat olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek alapján a szállító cégeknek meg kell mutatniuk, a borravalóval együtt mennyit keresnek a futárok, akik beállíthatják azt is, milyen távolságon belül vállalnak kiszállítást.

Vállalkozóként a szállítómunkások jóval kevesebb jogi védelmet élveznek, szemben  a cégek vállalati alkalmazottaival. Az élelmiszer -szállító ipar agresszíven küzdött annak megakadályozása érdekében, hogy dolgozóit átminősítsék munkavállalókká, bár az egyik legnagyobb cég, a Grubhub támogatta a New York -i tanács csütörtökön elfogadott törvényeit.

A Bujsiness Insider cikke szerint a döntés azért is jelentős, mert több állam követi a New York-i törvényhozás példáját.

Fotó: Envato

#munkakorulmeny #etelszallitas #new-york

H I R D E T É S