blank

A munkaerőhiány miatt tárt karokkal várják a nyugdíjasokat

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány után sem csökkent a munkaerőhiány, a diákok mellett a multik és a kkv-k a nyugdíj mellett munkát vállalókat is szívesen foglalkoztatják. A Pénzcentrum most összeszedte, az ország különböző pontjain mennyit lehet keresni a felkínált pozíciókban.

A friss állásajánlatok szerint csomagoló/operátor munkában az órabér Budapesten bruttó 1250 Ft/óra, 4,6, de akár 8 órában is lehet dolgozni – ez esetben havi bruttó 200 ezer forintot lehet megkeresni. Nyomdai minőségellenőrként 8 órában, bruttó 1500 forintos az órabér, ami bruttó 240 ezer forintot jelent egy hónapban. Pécsi pékségbe bruttó 1259 forintos órabérrel lehet elhelyezkedni, Dunaújvárosban kézbesítőként óránként 1600 forintot is meg lehet keresni, ez havonta bruttó 256 ezer forintot jelent.

Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ elnöke a lapnak elmondta: minden jó nyugdíjas szakembernek nagyon örülnek a magyar cégek, hiszen a termeléssel együtt növekszik a munkalehetőségek és a betöltésre váró állások száma. A diákok, nyugdíjasok, kismamák, megváltozott munkaképességűek nélkül egyre nehezebb feltölteni a szükséges létszámot.

Fontos tudni, hogy a jelenlegi szabályok szerint a munkaviszonyban dolgozó nyugdíjasok keresetéből csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót vonják le, a munkavállalói járulékokat nem.

Fotó:

#munakerohiany #munkaeropiac #nyugdijasszovetkezet #kkv #nyugdijasmunka

H I R D E T É S