blank

A turizmus támogatásának feltétele, hogy a munkavállalók jogviszonyát megtartsák

blank
blank

H I R D E T É S

Többek között adó- és járulékfizetési kedvezményekkel, a szálláshely-szolgáltatókat foglalásaik kieséséből származó költségeinek megtérítésével és bértámogatásokkal támogatja a kormány.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta: a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban regisztrált szálláshelyek számára az állam megtéríti a november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát.

Az adatok alapján novemberre 928 ezer vendégéjszakát rögzítettek, ami közel nettó 15 milliárd forint értékű támogatást jelent több mint 11 ezer szolgáltató részére – mutatott rá.

Az adatszolgáltató rendszerben regisztrált és a napi adatszolgáltatási kötelezettségüknek eleget tett szolgáltatóknak minden szálláshelytípus esetében a következő 30 napra támogatásként biztosítják a munkaviszonyban foglalkoztatott alkalmazottaik bruttó munkabérének 50 százalékát. Ez 3,5 milliárd forint összegű támogatást jelent a turizmusban-vendéglátásban dolgozó munkavállalókat foglalkoztatók számára.

A szabadidős és szórakoztató tevékenységet végző szolgáltatóknak a dolgozóik után erre a 30 napra nem kell járulékot fizetni – emelte ki Guller Zoltán. Ebbe a csoportba tartoznak mások mellett a mozik, színházak, múzeumok, állatkertek, sportlétesítmények, edzőtermek, konferenciák és bemutatók, a szórakoztatóiparban dolgozók.

A támogatások feltétele, hogy a munkavállalók jogviszonyát megtartsák és a munkabért megfizessék erre az időszakra.

A rendelet mától él.

Forrás: MTI

#tamogatas #turizmus #vendeglatas #gazdasagvedelem #ber #alkalmazottak #jogviszony

H I R D E T É S