blank
.

A védőoltás is bekerült a cafeteriába

blank
blank

H I R D E T É S

Az idei cafeteria kerete 7 százalékkal csekélyebb a tavalyinál – derült ki egy friss kutatásból. A részletes adatok azt mutatják, hogy nem a keretek csökkentek, hanem számos munkáltató inkább megszüntette vagy minimálisra vette le a juttatást.

Nincs változás az évi 300 ezer forint feletti juttatások arányában, ugyanakkor a tavalyihoz képest látványosan megnőtt a 100 ezer forintnál alacsonyabb keretről nyilatkozók aránya. A tavalyi 6 százalék helyett a 2021-es érték 17 százalék lett. – derül ki a kutatásból.

Számos munkáltató inkább megszüntette vagy minimálisra vette le a juttatást. Ezt támaszthatja alá, hogy nagyot – 25 százalékról 36-ra – emelkedett a juttatásokat nettó elszámolással adó cégek aránya. Szakemberek szerint az ok, az, hogy több lett a nem választható fix elem. – írja az enpenzem.hu.

Továbbra is népszerű a piacon a SZÉP-kártya. Az ugyan kérdéses, mikor lehet ismét élni a pihenőkártya kínálta lehetőségekkel, de mivel a keretösszegek az adóévre vonatkoznak, érdemes az első félévben feltölteni a keretet.

Céges kínálati palettára új elemként több helyen felkerültek a védőoltások, tesztek is. Ez az adónem adómentes a juttatás időpontjától függetlenül. 2021-ben a munkáltató nevére szóló számla alapján téríthető a védőoltás, járványügyi szűrővizsgálat költsége. – tájékoztatott Fata László tanácsadó. A munkáltató meg is szervezheti a tesztet a munkavállalók számára, de lehetőség van arra is, hogy a dolgozó vásárolja meg magának a szolgáltatást, melynek díját a munkáltató elszámolhatja számla alapján.

#cafeteria #berenkivulijuttatas #szepkartya #vedoltas #ado #munkaltato

H I R D E T É S