blank

Dolgozhatsz, ha mosolyogsz

blank
blank

H I R D E T É S

Mosolyfelismerő kamerát szereltek fel a Canon kínai irodájába abban bízva, hogy a dolgozók „jókedve” a munka hatékonyságára is kihat. Az alkalmazottaknak csak akkor nyílik ki irodájuk ajtaja, ha azonosíthatóan mosolyognak

Kínában már ijesztő a munkavállalók megfigyelése a technika segítségévelírja a langolo.hu.  Az teljesen bevett szokás már, hogy figyelik, hogy ki melyik programot mennyi ideig használja a számítógépén, de a kamerák azt is rögzítik, hogy ki milyen hosszú ebédszünetet tart, meddig és hányszor volt a mosdóban, sőt a munkahelyen kívüli mozgásukat is követik a mobilra telepített alkalmazásokkal.

Az ilyen jellegű megfigyelések már nem csak Kínában számítanak egyre elfogadottabbnak. Az Amazon munkagyakorlata például több szervezet szerint már kizsigerelő, de máshol is bevett szokás, hogy a dolgozók termelékenységét algoritmusok rangsorolják, és határozzák meg, hogy kitől mi az elvárás, hogyan lehet szép lassan egyre több terhet rápakolni a munkavállalókra.

Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy ez kifejezetten a fizikai munkát végző embereket érinti, hiszen egyre több nagy irodai szoftvergyártó áll elő olyan megoldásokkal, amivel mérni lehet a dolgozók teljesítményét, és ahogyan egyre népszerűbb az otthonról végezhető munka, úgy egyre több cégvezető él is azzal a lehetőséggel, hogy megnézze, hogy percre pontosan mennyit töltött a munkavállaló tényleges munkával.

Foto: Canon

#munkavegzes #munkahely #hatekonysag

H I R D E T É S