blank

Egységes európai digitális platform indult álláskeresőknek, diákoknak

blank
blank

H I R D E T É S

Megújult az Europass önéletrajz. A nemzetközi munkaerőpiacon 15 éve jelenlévő egységes önéletrajz forma, mely nagyban segíti az elhelyezkedést, modernebb megjelenést kapott. Az Európai Bizottság által létrehozott europass.eu oldal pedig a nemzetközi álláskeresésben segít.

Az Európai Bizottság célja, hogy az új digitális platformmal hatékonyabban támogassa a karrierépítést, és segítsen lépést tartani munkaerőpiac folyamatosan változó igényeivel. Az europass.eu oldal álláskeresőknek, diákoknak, tanároknak, tanácsadóknak segít az európai piacon informálódni, önéletrajzírásban, álláskeresésben és karrierépítésben is segíti a felhasználókat.

Az új, ingyenesen elérhető felületen személyes profilokat lehet létrehozni. A felhasználók feltölthetik saját adataikat, tanulmányi eredményeiket, személyes készségeiket, bizonyítványokat, dokumentumokat, és meg is oszthatják, ha állásra, ösztöndíjra vagy oktatási intézménybe pályáznak. A portál segít tájékozódni, az Európa-szerte meghirdetett állások és képzések között is.

Tavaly több mint 640.000 Europass önéletrajzot töltöttek ki a magyar felhasználók.

Forrás: europass.eu

#munkaeropiac #EU #IT #oneletrajz #kepzes

H I R D E T É S