blank

Ez a hely egy csaló, kizsákmányoló borzadály!

blank
blank

H I R D E T É S

Ezekkel a szavakkal (is) illette az interneten egy startup cég korábbi dolgozója munkáltatóját, aki most egymillió dolláros pert indított ellene. A férfi adománygyűjtésbe kezdett, hogy ki tudja fizetni a perköltségeket.

Wyatt Troia programozó először 2020 áprilisában kritizálta a vállalatot a munkahelyi értékelésekre szakosodott Glassdoor weboldalon, amely a munkavállalók visszajelzései gyűjti munkahelyükkel, pozíciójukkal és vezetőjükkel kapcsolatban. „Az alapítók képzetlen és tapasztalatlan vezetők, akik kicsinyesek, aljasok és gyávák.” írta első bejegyzésében, miután állítólag a cég 100 ezer dolláros tőkejogot ígért neki, a feltételeket azonban nem kapta meg írásban.

Mint kiderült a LoanStreet valóban 100 ezer dolláros részesedést kínált neki, amelyhez csak akkor fért volna hozzá, ha legalább 16 hónapot már eltöltött a cégnél, de az Troia elmondása szerint még azelőtt kirúgták, hogy érvényesíthette volna a követeléseit. Tény,hogy a bejegyzés után valóban mennie kellett, de a hivatalos indoklás szerint rossz minőségű mérnöki munkája, a csapatmunkára való alkalmatlansága és a felettesei utasításának figyelmen kívül hagyása volt az ok.

Ezután – már a Microsoft alkalmazottjaként – a programozó tovább folytatta hadviselését: „ez a hely egy csaló, kizsákmányoló borzadály, és jó eséllyel egy éven belül ki fognak rúgni. Hacsak nem vagy igazán kétségbeesve, távolról kerüld el ezt a céget! A LoanStreet egy tomboló hulladékégető, amely téged is meg fog égetni, mint előtted már oly sok embert.”

A vállalatnak ez már valóban sok volt: tájékoztatása szerint a lejárató kampány több mint 50 munkavállaló megélhetését fenyegeti, ezért egymillió dolláros pert akasztott a nyakába.

A programozónak hamarosan a bíróságon kell felelnie tetteiért, ezért egy adománygyűjtő kampányt is elindított az interneten, hogy ki tudja fizetni a jogi költségeit. Úgy tűnik, sokan hisznek a programozónak, ugyanis már közel 5000 dollár (1,5 millió forint) adomány gyűlt összeírja a haszon.hu

Fotó:

#munkaugy #elbocsatas #per #hirnev

H I R D E T É S