blank

Határozatlan idejű sztrájkra készülnek a ferihegyi légiirányítók

blank
blank

H I R D E T É S

Míg két másik érdekképviselettel sikerült egyezségre jutnia a HungaroControlnak, a Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezetével  a bértárgyalások nem hoztak eredményt, ezért a légiirányítók már kedden sztrájkba kezdhetnek tudta meg a Magyar Nemzet.

A tárgyalások kimenetelét az is befolyásolta, hogy a légiforgalmi vállalat 2020 márciusa óta – az előző év azonos időszakához képest – hatvan százalékot meghaladó forgalomcsökkenést szenvedett el, ami ugyanekkora bevételkieséshez, illetve a légiforgalmi irányítók radikális, akár harmincszázalékos munkaterhelés-csökkenéséhez vezetett. Emiatt sok európai légi navigációs szolgáltató kényszerült arra, hogy csökkentse az irányítói fizetéseket vagy elbocsássa a szakállomány egy részét.

 A Hungaro­Control idén júniusban a havi 1,5–3 millió forintos irányítói jövedelmek mérséklése helyett a 2021 és 2023 közötti időszakra évi ötszázalékos, azaz összesen 15 százalékos béremelést ajánlott a CMLISZ-nek, ezt azonban a szakszervezet nem fogadta el.

Fotó: Wikimedia

#legikozlekedes #sztrajk #munkaber #bertargyalas

H I R D E T É S