blank

Informatikusoknak áll most a világ – kiberbiztonsági szakemberekre és adatelemzőkre van nagy szükség

blank
blank

H I R D E T É S

A történelem legnagyobb digitalizációs forradalma közepette a digitalizáció eddig soha nem látott mértékű lökést kapott a járványhelyzet miatt. A megnövekedett kockázat az adatbiztonsági beruházásokat generált, a home office elterjedése alapvetően rajzolja át a munkaerőpiaci igényeket is. Sokan munka nélkül maradtak a pandémia idején, vannak viszont olyan szakterületek, ahol 400 százalékos a keresletnövekedés a szakképzett munkaerő iránt. Az IT ez a terület

A Hays állásközvetítő cég felmérésében arra volt kíváncsi, mely szakmákra nyílhat a legnagyobb kereslet 2021-ben.

Az eredmények azt mutatják, a felhőalapú szolgáltatások, a kiberbiztonság és az adatelemző pozíciókban négyszeresére emelkedett a kereslet a szakképzett munkaerő iránt.

Informatikai cégvezetők arról számoltak be, hogy a válság alatt cégüket több kibertámadás érte, mint korábban. A támadásoknak több mint háromnegyede adathalász-kísérlet volt, és csaknem kétharmada rosszindulatú programok formájában jelentkezett, ami arra utal, hogy az otthoni munkavégzésre való áttérés növelte a kitettséget. Tehát a hackerek elleni védekezés az egyik prioritás az informatikai területén.

A Hays kutatása szerint nagy szükség lesz az adatelemzőkre és adatkutató tudósokra is, főleg az államigazgatásban és az egészségügy területein, valamint továbbra is nagy igény mutatkozik majd a szoftverfejlesztőkre, akik segíteni tudják a hibrid, vagy hibrid-szerű munkamódszerre való átállást.

#munkaeropiac #IT #kiberbiztonsag #homeoffice #adatvedelem

H I R D E T É S