blank

Ingyen iPhone, csak gyere hozzánk dolgozni !

blank
blank

H I R D E T É S

A szolgáltatási ágazatot érinti a legjobban az Egyesült Államokban már aggasztó méreteket öltő munkaerőhiány – ennek egyik leglátványosabb jele, hogy egy egyik illinois-i gyorsétterem ingyen iPhone-t kínál az új alkalmazottaknak.

A “Bragard” nevű Twitter-felhasználó egy illinois-i McDonald’s ablakában elhelyezett promóciós hirdetés képét tette közzé ezzel a felirattal: “Most felveszünk – ingyen iPhone”. Az aprós betűs rész azért kiegészíti a felhívást azzal, hogy az apró betűs rész azt állította, hogy az új okostelefont „hat hónapos munkaviszony és a foglalkoztatási feltételek teljesítése után” kapják meg az alkalmazottak. A tweet több mint 226 ezer lájkot és 36 ezer retweetet kapott.

blank

Az Altamontban működő McDonald’s egyik dolgozója megerősítette hogy a promóció valóban valós volt. A vállalat szóvivője pedig egy lapnak elmondta, hogy a gyorsétteremlánc a nyár előtt fokozza a toborzást. Elmondása szerint egyes éttermek különleges promóciókat és számos juttatást kínáltak, köztük fizetési ösztönzőket, például fizetett szabadidőt, valamint felvételi és ajánlási bónuszokat.

Az egyik floridai McDonald’s például 50 dollárt ajánlott fel azoknak, akik  csak megjelennek egy interjún. A gyorsétterem-ipart sújtja a legsúlyosabban a munkaerőhiány, miután egyre kevesebb ember tér vissza a munkaerőpiacra.

A múlt hónapban a JPMorgan országos munkaerőhiányra figyelmeztette ügyfeleit. Elemzők szerint ezért az új amerikai elnök válságkezelő programja a felelős – a gyakorlatilag minden munkanélkülinek járó, meglehetősen magas segély miatt ugyanis sok amerikainak egész egyszerűen nem érdemes visszamenni dolgozni.

Fotó – Forrás: zerohedge.com

#usa #munkaerohiany #szolgaltatoipar #munkavallalas

H I R D E T É S