Woman as engineer

Keresik Magyarország legjobb építőmérnök-jelöltjét – versenyt hirdetnek a hallgatóknak

blank
blank

H I R D E T É S

Az öt év alatt elért közel 49 százalékos növekedésével Európa egyik legjobbjának számít a magyar építőipar, azonban az ágazatban még mindig munkaerő- és mérnökhiány tapasztalható. A KÉSZ Csoport ezért építőmérnök-hallgatóknak indít pályázatot. A verseny célja az építőmérnöki szakma népszerűsítése és kiugrási lehetőség biztosítása a fiatal tehetségeknek.

Az Eurostat adatai szerint a hazai építőipar tavalyi termelése közel 49 százalékkal haladta meg a 2015-ös szintet, ez pedig az uniós országok között az egyik legjobb eredménynek számít, ugyanakkor az ágazatban problémát jelent a szakmunkás- és mérnökhiány, illetve az utánpótlás is. Fontos tehát megmutatni a fiatal pályakezdőknek, hogy a magyar nagyvállalatoknál is van lehetőségük széleskörű szakmai, illetve akár nemzetközi tapasztalatot is szerezni. – írja az uzletem.hu.

A KÉSZ Csoport ezért építőmérnök-hallgatóknak indít pályázatot, hiszen ezen a területen az egyik legégetőbb a szakemberhiány. A Hexatlon névre keresztelt verseny keretében a jelentkezőknek több körben kell bizonyítaniuk a szakmai rátermettségüket.

A jelentkezési határidő 2021. március 21.

A verseny fődíja 2 millió forint és egy gyakornoki lehetőség. A második helyezett 500 ezer forinttal, míg a harmadik helyezett 250 ezer forinttal távozhat.

Forrás: uzletem.hu

#epitoipar #epitomernok #karrier #munkaerohiany #felsooktatas

H I R D E T É S