blank

Még a szabadság alatt is sokan dolgoznak

blank
blank

H I R D E T É S

A magyar munkavállalók harmada alkalmanként, 9 százaléka pedig rendszeresen dolgozik szabadsága alatt is – közölte a Profession.hu állásportál júniusi felmérése alapján.

A közlemény szerint a válaszadók – az átlagos évi 29 nap szabadságukból – összesen 13 napot terveztek kivenni az idei nyári szezonban. Míg 2014-ben a megkérdezettek 37 százaléka utazott el, addig ez az arány 2019-re 60 százalékra, az idén pedig 65 százalékra nőtt.

A felmérés szerint tízből hat munkavállaló egyszerűen ki tudja venni szabadságát, minden tizedik érezte úgy, hogy ebben különböző tényezők akadályozzák. A munkavállalók többségét teljes mértékben tehermentesítik a szabadság alatt, csupán harmaduknak kell pótolni a távoltöltött idő alatt felgyűlt feladatokat.

A válaszadók 7 százalékának a felettese, míg 5 százalékának kollégái nincsenek tekintettel a szabadságára, a nyaralás alatt a megkérdezettek 32 százaléka alkalmanként, míg 9 százaléka rendszeresen dolgozik. A munkavállalók 60 százaléka követi a céges levelezést akár a tengerpartról is. A hivatalos hívásokat a válaszadók több mint fele fogadja alkalmanként vagy minden alkalommal, és csak 14 százalék mondta azt, hogy egyáltalán nem veszi fel a telefonját nyaralás közben.

A kutatás rámutatott arra is, hogy tavaly a járvány miatt a munkavállalók közel negyede volt kénytelen a vezetőség által kijelölt időszakban felhasználni szabadságának egy részét a költséghatékonyság és a bizonytalan tervezhetőség következtében.

Fotó: Envato

Foirrás: MTI

#szabadsag #nyaralas #munkavegzes #felmeres

H I R D E T É S