blank

Mindenhol jó, de legjobb otthon. Pláne ha dolgozni kell

blank
blank

H I R D E T É S

Bár a járvány Amerikában is lecsengőben, de sok alkalmazottnak annyira megtetszett a home office, hogy nehéz őket visszacsábítani az irodaházakba, amelyek még mindig konganak az ürességtől.

A Kastle Systems biztonsági cég májusban készített egy felmérést és arra jutottak, hogy a New York-i irodákba csak a dolgozók 16,3 százaléka tért vissza, ami alig több a korábbi adatoknál. A munkavállalók között persze van, aki az egészségét félti, de sokan egyszerűen csak annyira beleszerettek az otthoni munkába, hogy nincs kedvük a váltáshoz – írja a Financial Times.

Az ügyvezetők és a vezérigazgatók rendre az elsők között tértek vissza a munkahelyekre, de sok helyen majdhogynem egyedül találták magukat az irodákban. A nagy cégek mindenesetre próbálják visszahívni a dolgozókat – a JPMorgan szeretné ha júliusra az alkalmazottak nagy része visszatérne az irodába. De hasonló célokkal állt elő többek közt a Blackstone és a Goldman Sachs is.

A Google közben azt jósolja, hogy a jövőben a dolgozók 60 százaléka fog heti pár napot tölteni az irodában, 20 százalék pedig rendszeresen be fog menni. Az IBM-nél úgy látják, hogy akár több évbe is telhet, mire az irodai helyzet rendeződik.

Paul Kirschner tanácsadó szerint a mostani helyzet nem előzmények nélküli:  sok alkalmazott azt látja, hogy a cége akkor is működik, ha otthonról dolgozik, ezért úgy gondolja:  „ha a főnököm azt akarja, hogy bemenjek – győzzön meg róla, hogy érdemes”.

De nem mindenki biztos abban, hogy nagy változások előtt állunk. Egy ingatlanbefektetési cég, a Rubenstein Partners vezetője szerint az emberek ott akarnak majd lenni, ahol a döntések születnek, ezért az irodák nem fognak kimenni a divatból.

Forrás: novekedes.hu

#jarvany #ujranyitas #homeoffice

H I R D E T É S