blank

Moszkvában január közepéig kötelező a részleges távmunka

blank
blank

H I R D E T É S

Moszkvában január 15-ig érvényben marad az a rendelkezés, amelynek értelmében a helyi vállalatok alkalmazottainak 30 százalékát távmunkában kell foglalkoztatni, csakúgy, mint a 65 év felettiek és a krónikus betegek otthoni önizolációjára vonatkozó ajánlás – közölte Szergej Szobjanyin polgármester a honlapján csütörtökön, miközben országos szinten mind az újonnan kimutatott koronavírusos fertőzöttek, mind a halálos áldozatok száma újabb rekordot döntött.

Január közepéig zárva maradnak az orosz főváros szabadidős gyereklétesítményei. A most meghosszabbított korlátozások vasárnap jártak volna le. A fővárosiak az újévet is szűk családi körben fogják köszönteni, csaknem teljes a leállás Moszkvában.

A korlátozások hatályának meghosszabbítását az indokolja, hogy november 16. és 22. között a koronavírusos tüdőgyulladások száma 2, a kórházi ápolásra szoruló betegek száma pedig 3 százalékkal nőtt.

A városvezető szerint a járvány terjedésének üteme az októberihez képest lelassult, de csökkenésről egyelőre nincs szó, és az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás továbbra is nagyon nagy.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 25 487-tel 2 187 990-re emelkedett a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint. A terjedés mértéke 1,2 százalékos, az új esetek 21,6 százaléka tünetmentes.

Forrás: MTI

#Oroszorszag #tavmunka #korlatozas #fertozes

H I R D E T É S