blank

Növelni kell a sokszínűséget a tőzsdén szereplő cégeknek Amerikában

blank
blank

H I R D E T É S

Az amerikai tőzsdefelügyelet elfogadta a Nasdaq javaslatát arra, hogy a sokszínűség jegyében a náluk jegyzett cégek vezetőségébe legalább egy nőt, és egy egy alulreprezentált kisebbség tagját kell kinevezni.

Ez utóbbi kategóriába az etnikai kisebbség mellett az LMBTQ közösség tagjai tartozhatnak.  A vállalatoknak két éven belül legalább egy, négy-öt éven belül pedig két említett vezetőt kell kinevezni az igazgatótanácsaikba cégmérettől és tőkemegfelelési mutatótól függően.

A CNN szerint annak a vállalatnak, amely ezt nem hajtja végre, írásban kell megindokolnia, hogy miért nem tette meg. A kisebb, illetve a külföldi vállalatoknál két női igazgató kinevezésével is eleget lehet tenni az új feltételnek.

A tőzsdefelügyelet vezetője szerint az új szabályozással biztosítani lehet, hogy a vállalatok rugalmasan hozzák meg a részvényeseik számára is legkedvezőbb döntéseket,  a vezetőség „szerkezetének” nyilvánosságra hozásával pedig a befektetők is a legjobb döntéseket tudják meghozni.

A Fortune 500-as listáján szereplő cégek vezetésében 38 százalék volt a fehér nők és valamelyik kisebbségi csoportba tartozók aránya 2020-ban, ami némi növekedés ugyan az előző évhez képest, ennek ellenére jelenleg is nagy igény látszik a cégek vezetésének sokszínűbbé tételére, és az óriáscégek közül például az Amazon és a Microsoft is kiáll ezért.

Fotó: Envato

#egyenjogusag #munkahely #usa #tozsde #lmbtq

H I R D E T É S