blank

Sok az üres banki állás – a fizetés is jó

blank
blank

H I R D E T É S

Folyamatosan bővül a bankoknál a dolgozói létszám, a pénzintézetek tovább bővítik állományukat a járvány ellenére is. Közel 900 üres álláshely van jelenleg a szektorban. Ez a legjobban fizető gazdasági ágazat.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az első félévben 668 fővel nőtt a hitelintézeti szektorban dolgozók száma, és tíz év után ismét átlépte a 40 ezer főt.

A napi.hu összesítése szerint csaknem 900 munkatársat keresnek a bankok ebben a pillanatban. A legtöbb új munkaerőt a Takarékbank venné fel, de száz fölötti létszámmal bővítene az OTP is, és az UniCredit is kereken száz új munkatársat keres kezdő és tapasztalatot igénylő állásokra is.

Szükségük van bankfióki ügyintézőkre, jelzáloghitelezéssel foglalkozó munkatársakra, munkatársat keres a bankkártya-üzletág is, várják a jelentkezőket a kkv-hitelezés területén, és kelendőek az informatikusok is a szektorban.

A fiókokba rendszerint középfokú végzettséggel rendelkező embereket keresnek számlavezető munkakörbe, a felsőfokú végzettség persze előnyt jelent. A munkaköri leírások alapján a most állás nélkül maradt vendéglátósok, turizmusban tevékenykedők is akár sikerrel pályázhatnak a munkakörökre.

A fizetés pedig ebben a szektorban hagyományosan magas. A KSH adatai szerint a bruttó átlagkereset a pénzügyi szférában júliusban megközelítette a 700 ezer forintot, nettóban pedig több mint 460 ezer forintot vitt haza egy átlagos banknál vagy biztosítónál dolgozó alkalmazott. A teljes nemzetgazdaságon belül ebben a szektorban a legmagasabbak a bérek a statisztikák szerint.

Forrás: napi.hu

#bankszektor #berek #allas #munkalehetoseg

H I R D E T É S