Sewing with a sewing machine

Táskát készítenek újrahasznosított munkaruhákból – munkalehetőség és tanulás a nehéz helyzetűeknek

blank
blank

H I R D E T É S

Egy neves rendezvényközpont alkalmazottainak egykori munkaruháiból készít fenntartható módon táskákat a “gabarage upcycling” nevű civil szervezet.

Több mint 600 kabátot és 100 mellényt, alkalmazottai egykori munkaruháit adományozta el a Wiener Stadthalle, Bécs legnagyobb rendezvényközpontja. A 2015-ig hordott ruhák a “gabarage upcycling” nevű civil szervezet csapatához kerültek, ahol “inForm” néven divatos táskakollekció készült belőlük. Ebben öt különböző modell található, minden táska száz százalékig kézzel készült. – adta hírül Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A gabarage upcycling és a Wiener Stadthalle együttműködése 2016-ban kezdődött, többek között a rendezvényközponton lévő transzparensek is ennek köszönhetően születtek újjá táskákként és tolltartókként. A civil szervezet célja a használt tárgyak élettartamának meghosszabbítsa azáltal, hogy új tárgyakat kreálnak belőlük. Ezeket olyan nehéz helyzetben lévő emberek készítik, akik valami miatt nehezen tudnak a munkaerőpiacon elhelyezkedni: krónikus betegek vagy testi fogyatékkal élők, migrációs háttérrel rendelkezdők, vagy hányattatott sorsú fiatalok. Az alkalmazottak képzésben részesülnek és egy új szakmát is megtanulhatnak; lehet belőlük például asztalos, kereskedelmi ügyintéző vagy titkár/nő.

#becs #fenntarthatosag #munkaruha #kepzes #munkanelkuli #allas #munkaeropiac

H I R D E T É S