blank

Tízezres elbocsátás – leépít Európában az IBM

blank
blank

H I R D E T É S

A költségcsökkentés miatt tízezer ember elbocsátást tervezi Európában az IBM – írja a Bloomberg alapján a Világgazdaság. A cég így a régióban a munkahelyeinek 20 százalékát szünteti meg. Leépítések elsősorban az Egyesült Királyságban és Németországban lesznek, de várható létszámcsökkentés Lengyelországban, Szlovákiában, Olaszországban és Belgiumban és Franciaországban is.

A döntés legfőbb károsultja az IT-szolgáltatási üzletág lesz, amely a mindennapos infrastrukturális operációkat kezeli. A lépésről a cég november elején tájékoztatta az európai szakszervezetek képviselőit – erősítette meg a hírügynökségnek egyikük, a neve elhallgatását kérve.

Az IBM közleménye szerint a cég a döntéskor azt tartotta szem előtt, hogy miképpen tudja a legjobban szolgálni a fogyasztókat a hibrid felhőszolgáltatás és a mesterséges intelligencia alkalmazásában.

A menedzsment októberben határozta el, hogy a jól jövedelmező felhőüzletágat elkülönítik a többitől. A kettéválás az év végére fejeződik be, addigra szervezik ki a menedzselt infrastruktúra-szolgáltatásokat a NewCo néven emlegetett új vállalatba, amelynél leépítés várható jövő év első felében.

A 352 ezer alkalmazottat foglalkoztató mamutvállalatnak kb. a negyede, 90 ezer ember kerül át az új vállalatba, amelynek a tervek szerint 2021 végéig kell felállnia. – tudatta a Reuters.

Forrás: Világgazdaság, Reuters

Fotó: NTInteria

#leepites #IBM #Europa #munkahely #vallalat

H I R D E T É S