blank

Ugrásszerűen megnőtt a szolgáltatóközpontokban dolgozók száma

blank
blank

H I R D E T É S

Közel másfélszeresére nőtt a szolgáltatóközpontok, vagyis az shared service centerek és business support centerek központok száma tavaly a járvány közepén. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2020-ban már 240 ilyen központ működött az országban, 70-nel több, mint 2019-ben. Ez 41 százalékos növekedés.

Ezek a központok jellemzően nemzetközi nagyvállalatok magyarországi telephelyei, illetve leányvállalatai, ahol valamilyen belső folyamatot, például számvitelt vagy informatikai szolgáltatásokat koncentrálnak, innen kiszolgálva a többi egységet.

A munkavállalók száma is jelentősen növekedett, tízezer fővel többen dolgoznak az ágazatban. Az adatok szerint az ágazat tavaly már 61 ezer főt foglalkoztatott, illetve 3500 részmunkaidős állást biztosított. A G7 szerint a fizetések is átlag felettiek, az alkalmazottak bruttó átlagkeresete közel 670 ezer forint volt, míg a részmunkaidősöké meghaladta a 370 ezret, az irodaházak építése miatt pedig az építőipart is serkenti az SCC-BSC-ágazat

A globális nagyvállalatok előszeretettel választják Kelet-Közép-Európát az ssc-k helyszínéül. Magyarországon a világ legnagyobb 500 vállalata közül 144 van jelen, és közülük közel 80 ssc-t vagy bsc-t is üzemeltet az országban.

Fotó: Envato

#ssc #bsc #foglalkoztatas #meunkaero

H I R D E T É S