Győr

Van-e vonzerejük a vidéki városoknak a munkaerőért vívott harcban?

blank
blank

H I R D E T É S

Egyre nagyobb versenytársat jelentenek Budapestnek a munkaerőért vívott harcban azok a vidéki városok, amelyek megfelelő infrastrukturális adottságokkal, szórakozási és karrierlehetőségekkel, és a fővárosinál alacsonyabb ingatlanárakkal tudnak előrukkolni. – írja a HR Portál.

Míg Budapest egyeduralma sokáig kikezdhetetlennek tűnt a munkaerőpiacon, az elmúlt évek nagy beruházásai és infrastrukturális fejlesztései, valamint az ingatlanárak emelkedése felértékelt bizonyos vidéki nagyvárosokat a fiatalok szemében, ugyanakkor ma már azok a városok, amelyek nagy munkaerő-centrumok is egyben, versenyképes alternatívát tudnak nyújtani a fővárossal szemben. Kecskemét, Győr, egyre inkább Szombathely, valamint Nyíregyháza és mindenekelőtt Debrecen olyan városokká váltak, amelyek sikerrel szólítják meg a műszaki értelmiséget és az ambíciózus kékgalléros dolgozókat egyaránt. – olvasható a portálon.

„Amikor munka- és lakhelyet választunk, sokkal több dolgot kell mérlegelnünk, mint csupán a fizetést. Valójában az egész csomagról kell döntenünk, amivel egy ilyen döntés jár” – magyarázza Mezőffy Bálint pszichológus, coach. A karrierdöntésekkel, munkahelyi, szervezeti kérdésekkel foglalkozó szakember szerint jelentős különbség van a jólét és a jól-lét között.

A bérszínvonalat tekintve Budapest 10-15 százalékkal előnyben van a vidéki városokhoz képest, ugyanakkor a kisebb települések több olyan előnyt is kínálnak, ami ezt a hátrányt képes jelentősen tompítani. Ilyenek az ingatlanárak, az olcsóbb helyi közlekedés és az élhetőbb ritmusú város is.

Fotó: varosrehabilitacio.net

#munkahely #ber #munkaeropiac #jollet #karrier

H I R D E T É S