blank

1000 dollárt fizet a befektető világcég az oltásért

blank
blank

H I R D E T É S

A Vanguard, a világ egyik vezető befektetési cége, 1000 dollárt fizet amerikai dolgozóinak, ha beoltják őket. Az ajánlat októberig tart és a pénzt azok is megkapják, akik már a bejelentés előtt megkapták az oltást.

A cégnek mintegy 16500 amerikai dolgozója van – a vezetőség szerint az oltás a legjobb módja a járvány terjedésének megállításának, a pénz pedig határozottan ösztönzi majd a személyzetet az oltásra. A lépés ellentétben áll Blackrock-kal, egy másik nagy amerikai vagyonkezelővel, amely július óta megtiltja a vakcinázatlan munkavállalók belépését amerikai irodáiba, a Microsoft és  a Google pedig egyenesen kötelezővé tette a dolgozók számára az oltás felvételét.

Az Egyesült Államokban az elmúlt napokban megugrott az új típusú Covid -fertőzöttek száma, aminek egyik oka, hogy lelassult az oltási kampány az ország számos részén, ezért például New Yorkban szeptembertől az éttermek, edzőtermek és egyéb beltéri vállalkozások teljes személyzetét be kell oltani, és azokat is, akik a jövőben is szeretnék ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni – írja a BBC.

Közben egyes szakszervezetek határozottan kifogásolják a kötelező oltásokat, mondván, hogy ezzel a vállalatok megsértik munkavállalóik jogait.

Fotó: Envato

#jarvany #oltas #amerika

H I R D E T É S