blank

A hónap végéig megszülethet a megállapodás a vakcinaútlevélről

blank
blank

H I R D E T É S

Az Európai Bizottság várhatóan a hónap végéig szeretne megállapodásra jutni a Covid19 oltási igazolvánnyal kapcsolatban, amit minden tagállamban elismernének a tervek szerint. A dokumentum felválthatná a tesztelésre és a karanténra vonatkozó előírásokat. A nagyobb nemzetközi légitársaságok akár már tavasztól követelhetik az utasoktól az úgynevezett vakcinaútlevelet – írja a Népszava.

Az Európai Bizottság ma várhatóan azt javasolja a tagállamoknak, hogy március végéig lehetőleg fejezzék be az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók, valamint a 80 éven felüliek 80 százalékának beoltását, nyárig pedig oltsák be a felnőtt lakosság legalább 70 százalékát. Az ezt tartalmazó közleményt – amely a gyógyszerek előállítóinak is segítséget ígér gyártókapacitásaik kibővítéséhez – ma készül elfogadni az Ursula von der Leyen vezette testület.

Az EU-s intézmény e hónap végéig szeretne megállapodást a tagállamokkal az úgynevezett Covid19 oltási igazolványról, amelyet a közösség minden országában elismernének. A tervek szerint a csütörtökön a 27 állam- és kormányfő a dokumentum bevezetésének a lehetőségéről is tárgyalni fog. Maroš Šefčovič bizottsági alelnök hangsúlyozta, a használata nem vezethet a polgárok jogainak a korlátozásához vagy megkülönböztető bánásmódhoz.

Forrás: Népszava

#koronavirus #oltas #oltasikonyv #EU

H I R D E T É S