blank

A külföldiek és a vendégmunkások is megkaphatják az oltást Németországban

blank
blank

H I R D E T É S

A bejelentett lakcímmel rendelkező külföldiek és az országban időszakosan tartózkodó vendégmunkások is megkaphatják az új típusú koronavírus elleni oltást Németországban.

Németországban elsőként a nyolcvan éven felülieknek, valamint az idős- és az ápolási otthonok lakóinak és dolgozóinak biztosítják az oltást. Ugyancsak kiemelt csoport a kórházi orvosoké és ápolóké.

Legalább egy-két hónapig tart majd ezen kiemelt csoportok tagjainak beoltása. Külön jelentkezni nem kell, mindenki időben kap majd értesítést, hogy mikor kaphatja meg az önkéntes alapon és ingyenesen elérhető oltást.

A jogosultsághoz nem szükséges német állampolgárság vagy egészségbiztosítás, az oltást minden külföldi is megkaphatja, aki Németországban él vagy dolgozik.

A rendelet szerint a második helyen kiemelt csoportok közé tartoznak a hetven éven felüliek, a valamely alapbetegség miatt súlyosan veszélyeztetettek, a csoportos szállásokon élők – hajléktalanok, menedékkérők – és a várandósok is. A harmadik helyen kiemelt csoportok közé tartozik a hatvan és hetven év közöttiek korosztálya, a valamely alapbetegség miatt közepesen veszélyeztetettek, valamint az állami intézmények működéséhez kiemelten fontos munkavállalók sora, így például a rendőrök, tűzoltók, a pedagógusok, az igazságszolgáltatásban dolgozók és a kormányzati alkalmazottak.

Az első negyedévben – a január-márciusi időszakban – valószínűleg 11-13 millió adag érkezik Németországba.

Forrás: MTI

#nemetorszag #oltas #vendegmunkas #jarvany

H I R D E T É S