blank

A mentális problémák rejtegetése végzetes lehet – a munkáltatókra is nagy felelősség hárul

blank
blank

H I R D E T É S

A mentális problémák rejtegetésének hosszú távon végzetes következményei lehetnek – erre hívta fel a figyelmet Szy Katalin klinikai szakpszichológus hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A szakértő azt mondta: egyre többet foglalkoznak az emberek a lelki egészséggel, de még mindig sokan vannak, akik nem merik felvállalni mentális problémáikat.

Szy Katalin beszélt arról is, hogy a karácsonyi időszak az elvárások, vágyakozások miatt “különösen megterhelő a léleknek”, idén pedig ezt a koronavírus-járvány is nehezíti.

Nagy felelősség hárul a munkáltatókra is ebben a speciális helyzetben.  A járvány második hulláma, a home office-láz, az elszigetelt munkavégzés komoly terhet ró a dolgozók mentális állapotára. A vírus okozta bizonytalanság, félelem és az év végi kimerültség gyakran vezet kiégéshez. Szociális vagy teljesítmény helyzetben megélt intenzív szorongás nagyban rontja a teljesítményt mind a társas kapcsolatokban, mind a munkahelyen.

Fontos, hogy mindenki tájékozódjon lelki egészségi állapotáról, ebben a Civilút Alapítvány https://mindenki.eu/ honlapja is segít – ismertette Szy Katalin.

Forrás: MTI

#lelkiegeszseg #kieges #teljesitmeny #munkapszichologia

H I R D E T É S