blank

Csökkenés után emelkedett a halálos munkahelyi balesetek száma

blank
blank

H I R D E T É S

Az év hét hónapjában harminc halálos kimenetelű munkahelyi baleset történt, ami 3 és fél százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest – írja a Világgazdaság. Tavaly a járvány alatt 64-en, egy évvel korábban 83-an vesztették életüket munkavégzés közben. Ez ellentétes az elmúlt öt évi trenddel, amikor a tragikus kimenetelű balesetek száma folyamatosan csökkent.

A jegyzőkönyvek adatai szerint az idei év január elseje és július 31-e között 9443-an sérültek meg munkavégzés közben, ami viszont 2,7 százalékos csökkenést jelent, ezek közt a csonkulásos balesetek száma 114 volt. A legtöbb munkahelyi baleset Budapesten és Pest megyében történt, minden ötödik dolgozó itt sérült meg. Veszélyes megyének számít a Bács-Kiskun, Győr-Moson Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér is.

A sérülések közel háromnegyedét a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, a postai szállításban és a raktározási területen szenvedték el a dolgozók. A munkavédelmi ellenőrzések során a hatóságok 76 esetben szabtak ki bírságot, közel 40 millió forint összegben. Összehasonlításul: a pandémia évében összesen 106 millió forintra büntették a munkavédelmi szabályokat be nem tartó munkaadókat.

Fotó: Envato

#munkavedelem #munkavegzes #baleset

H I R D E T É S