Conflict at work and problems with project. Angry woman in protective mask at workplace with laptop yelling at african american lady and gestures in interior of modern office

Fogy a türelem, több a vita – mit tehetünk a munkahelyi konfliktusok megelőzéséért?

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus-járvány okozta, régóta tartó bizonytalan helyzet soha nem látott mértékű fásultságban jelentkezik a munkavállalóknál. A home office miatt elveszítjük a lendületünket, nem találjuk a motivációnkat, a türelmetlenség pedig a munkatársakkal való kommunikációban is megjelenik. A fásultság kezeléséről ír a Piac és Profit.

Nemes Zsuzsanna MBA közgazdász, coach szerint elképesztő szintű monotonitás állt be az életünkben, hónapok óta nem találkozunk a kollégákkal. Emiatt mindenki befásult, egyre több munkavállaló a kiégés határán van.

A mentális terhelés kihat a munkatársakkal való kommunikációnkra is. Akaratlanul a kollégáinkon vezethetjük le a feszültséget.

A szakember azt tanácsolja, próbáljunk meg empatikusabbak lenni. „Lépjünk ki a harcból, ne álljunk bele a vitákba. Minél inkább magunkra vesszük mások gondjait, annál inkább hibáztatjuk saját magunkat. Várjunk öt percet, vegyünk egy mély levegőt és beszéljük át a témát nyugodtan” – mondta.

Felhívta a figyelmet a vezetők felelősségére. Hozzátette azt is, hogy bár ők sincsenek egyszerű helyzetben, hiszen feléjük a legnagyobb az elvárás, rajtuk múlik leginkább egy cég sikere. De a vállalat nem profitálhat úgy, ha a munkatársak teljesen elveszítik az érdeklődésüket.

Nemes Zsuzsanna azt javasolja, érdemes úgynevezett együttműködési workshopokat szervezni a cégen belül. Ugyan az élet vissza fog térni a normálishoz, de már nem lesz minden olyan, mint régen, a munkavállalók megváltoztak, a körülmények mások.

#munkaegeszseg #hr #kieges #jarvany #kommunikacio #coaching

H I R D E T É S