Oltás
Forrás: Envato

Ez lesz az újabb szigorítás a járvány miatt

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány negyedik hulláma miatt napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása. „A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok”.​ – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ tegnap az atv.hu-val.

“Születhetnek még járványügyi döntések” – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. Az egészségügyi dolgozók oltottsága 95 százalék fölött van, az orvosoké még magasabb. Nagyon sok olyan egészségügyi intézmény van, ahol csak az nincs beoltva, aki egészségügyi mentességgel rendelkezik a kötelező oltást illetően, néhány ilyen van.

Hétfőn a hvg.hu arról számolt be, hogy november 20-ai határidővel kötelezővé tették a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazottainak a koronavírus elleni oltás felvételét.

A legutóbbi Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kötelező harmadik oltással kapcsolatban azt mondta, “később születhet ilyen döntés, egyelőre nem született”.

Fotó: Envato

H I R D E T É S