blank

Kávéfilter és kutyapelenka maszk helyett?

blank
blank

H I R D E T É S

A McDonald’s egyik kaliforniai hálózatában nem biztosított megfelelő védőfelszerelést dolgozóinak: maszk helyett például kávéfiltert és kutyapelenkát kínált fel nekik, ezért a munkatársak beperelték a gyorsétteremláncot.

 A héten megegyezés született arról, hogy a munkáltató táppénzt, maszkot és gumikesztyűt is biztosít az alkalmazottaknak, valamint betartják a megfelelő távolságot, rendszeresen fertőtlenítenek és a fertőzésgyanús alkalmazottaknak kötelező lesz otthon maradni.

A Forbes beszámolója szerint a szóban forgó franchise egy munkabiztonsági bizottságot is felállít, amelynek keretében a dolgozók és a menedzserek havonta találkoznak majd. A munkavállalói érdekképviseletek szerint a bizottság nagyobb beleszólást biztosít majd a dolgozóknak a munkahelyi ügyekbe.

A peres eljárás során a munkáltató nem tartotta magát bűnösnek, és az egyelőre nem világos, hogy kapnak-e pénzügyi kártérítést az érintettek.

Az Egyesült Államokban a delta variáns miatt egyre több vállalat követeli meg munkavállalóitól az oltást, a McDonaldʼs is éppen a héten jelentette be, hogy kötelező lesz a vakcina az Egyesült Államokban náluk alkalmazásban lévőknek.

Fotó: Wikimedia

#oltas #maszk #per #mcdonalds

H I R D E T É S