blank

Megmagyarázhatatlan tünetek egy alanynál – leállították az egyik koronavírus-vakcina tesztelését

blank
blank

H I R D E T É S

Felfüggesztette hétfőn a Johnson and Johnson amerikai gyógyszeripari cég a koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután megmagyarázatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál. A cég egyike azoknak, amelyek versengenek azért, hogy elsőként állítsanak elő védőoltást a betegség ellen. – olvasható a Telexen.

A tesztelés jelenleg a három szakaszból álló klinikai próbák utolsó részénél tart, amelyben a vakcinát emberek ezreinek adták be, hogy vizsgálják hatékonyságát és biztonságos alkalmazását.

A Johnson and Johnson a múlt hónapban azt közölte, hogy három kontinensen 60 ezer embert kíván bevonni a kísérletek harmadik szakaszában.

Hétfőn egy közleményben azt írták, általában egy klinikai teszt során előfordulnak betegségek, még súlyosak is, és várható, hogy a nagyobb létszámban végzett kísérleteknél nagy számban jelennek meg.

Azt is megállapították, hogy különbség van abban, ha vizsgálati szinten jelentik be a kísérletek felfüggesztését, mint amikor egy egészségügyi hatóság rendeli el ugyanazt.

A cég hangsúlyozta: erősen elkötelezett a vakcina biztonságos használata iránt. Kiemelte továbbá, hogy a kísérletben részt vevő alany betegségét vizsgálják a vállalat orvosai, valamint a független ellenőrző testületek egészségügyi emberei.

Forrás: MTI/Telex

#vakcina #jarvany #teszt

H I R D E T É S