blank

Nem kerül gyógyszertári forgalomba a Sanofi influenzaoltása

blank
blank

H I R D E T É S

Idén a gyógyszertárakban nem lesz elérhető a Sanofi Pasteur által gyártott négykomponensű influenza elleni oltóanyag. Az állam felvásárolta a teljes készletet.

Megállapodás született arról, hogy Magyarország koronavírus elleni védekezését támogatva az idei influenzajárványban a gyógyszertári forgalomba szánt teljes, mintegy 100 ezer adagból álló oltóanyagkészletét a Nemzeti Népegészségügyi Központnak adja át a gyógyszergyártó cég. 

A vakcina kizárólag a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálaton keresztül lesz hozzáférhető ingyenesen október-november folyamán.

A cég vezetője szerint az influenza elleni védettség a koronavírus-járvány védekezési szakaszában kulcsfontosságú, és szakmailag és etikailag egyaránt az indokolt, hogy ebben a speciális helyzetben a védőoltást elsőként a kiemelt kockázati csoportokba tartozók kapják meg, hiszen esetükben az influenza elleni védettség életmentő is lehet.  

A gyógyszercég négykomponensű vakcinája, a Vaxigrip várandós nőknek és a három évnél fiatalabb gyerekeknek is beadható.

A százezres nagyságrendű oltóanyagból sok magánszemély és cég is rendelt, de egyelőre nem tudják beadatni sem maguknak, sem a dolgozóiknak.

A háziorvosoknál október 20-ától lehet jelentkezni influenzaoltásra, amit idén az állam mindenki számára ingyenessé tett.

Forrás: MTI

#influenza #oltoanyag #munkaltató #gyogyszerceg

H I R D E T É S