Oltás
Forrás: Envato

Újabb munkáltató, aki oltásra kötelezi dolgozóit

blank
blank

H I R D E T É S

Újabb munkahelyen teszik a munkavégzés feltételévé a koronavírus elleni oltás felvételét.

A Pécsi Tudományegyetem oltásról szóló döntése november 22-én lép életbe. Az indoklás világos: a szakemberek szerint a hatékony védekezés csak úgy lehetséges a világjárvánnyal szemben, ha minél magasabb az átoltottsági arány.

A cél a munkavállalóink, és az ő környezetük, családtagjaik egészségének a védelme – indokolta a döntést Betlehem József professzor, a PTE Operatív Stábjának elnöke. – Valamennyi szakember, legyen az PTE-s virológus, vagy a világ bármely más tudományegyetemén dolgozó szakértő, egyetért abban, hogy a vakcina az egyetlen igazán hatékony védekezési eszköz a kezünkben a higiénés szabályok szigorú betartása mellett.

A vonatkozó rektori és kancellári együttes utasítás 2021. november 22-én lép életbe, de természetesen kivételt képez ez alól, ha valaki orvosi igazolás alapján nem kaphat oltást. Aki meggyőződésből vagy egyéb, nem orvosi okból kifolyólag nem kíván élni az oltás lehetőségével, azt a munkavállalót kötelezően fizetés nélküli szabadságra küldi majd a munkáltató. Amennyiben utóbb mégis felveszi az oltást az illető, és ezt igazolja, természetesen újra munkába állhat.

Fotó: Envato

H I R D E T É S