blank

Oltás nélkül mentek dolgozni – kirúgták őket

blank
blank

H I R D E T É S

Elbocsátotta 3 alkalmazottját a CNN, miután oltás nélkül mentek be dolgozni. A cég vezérigazgatója emlékeztetett rá: a járvány terjedése miatt zéró tolerancia van érvényben azokkal az oltatlan munkatársakkal szemben, akik az irodában vagy forgatáskor találkozhatnak kollégáikkal.

A kirúgásokról szóló feljegyzést az Associated Press szerezte meg, miután annak tartalmát először twitterezte a CNN média riportere, Oliver Darcy. A CNN nem közölt részleteket a kirúgásokról, illetve arról, hogy hol voltak az alkalmazottak – írja a Guardian

A CNN irodáinak többsége önkéntes alapon már nyitva van, és az igazgató, Jeff Zucker szerint a híradósok több mint harmada visszatért. Az oltás bizonyítását a egyelőre a munkatársak lelkiismeretére bízták, de ez a következő hetekben változhat.

Az igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptember 7-től a cég washingtoni, los angelesi és atlantai irodáiban a maszkviselés is kötelező lesz majd, ha az emberek éppen nem esznek, isznak, vagy egy zárt, privát helyen tartózkodnak. A CNN irodáit a korábbi tervek szerint ezen a napon nyitották volna újra, de a teljes nyitás a bejelentés szerint legalább októberig csúszik.

A Szilícium -völgyben a Google, a Facebook és az Uber nemrégiben kötelező védőoltásokat jelentettek be az irodába visszatérőknek, míg New York City és Kalifornia elkötelezték magukat, hogy minden kormányzati dolgozót be kell oltani, vagy rendszeresen tesztelni kell őket.

#oltas #amerika #cnn #elbocsatas

H I R D E T É S