blank

Pánik van Stockholmban – sorra mondanak fel az egészségügyisek

blank
blank

H I R D E T É S

Sineva Ribeiro, a Svéd Egészségügyi Szakemberek Szövetségének elnöke szerint a helyzet „szörnyű”. Már a márciusi pandémia első hulláma előtt is „hiány volt szakápolókból, többek között az intenzív osztályon” – mondta egy telefonos interjúban.

Ribeiro szerint már májusban „tarthatatlan helyzetre figyelmeztettek”. Jelenleg kevesebb szakképzett ember áll rendelkezésre, mint tavasszal, “ami megnehezíti az ICU kapacitás bővítését” – mondta. De még ha több sürgősségi ágy is rendelkezésre áll, most az a nagyobb gond, hogy Svédországban van-e elegendő egészségügyi dolgozó a megfelelő szükséges képességekkel.

“Olyan munkakörnyezetben, ahol annyira fáradt vagy, megnő a hibák kockázata” – mondta Ribeiro. – És ezek a hibák a betegek halálához vezethetnek.

A személyzet egyre inkább kétségbeesik, egyre többen mondanak fel. A TV4 műsorszolgáltató felmérése szerint Svédország 21 régiójából 13-ban az egészségügyben beadott felmondások száma meghaladja az egy évvel ezelőtti, havi 500-as szintet.

Stockholm intenzív ellátási kapacitása elérte a 99% -ot, a szám pánikba ejtette a várost és külső segítséget kért. A hadsereg bevonását tervezik, de nem egyértelmű, hogy a katonaság rendelkezik-e elegendő erőforrással.

Forrás: Bloomberg

#Svedorszag #jarvany #egeszsegugy #egeszsegugyidolgozok #felmondas

H I R D E T É S