trucking

Új szabály a Németországba tartó fuvarozóknak

blank
blank

H I R D E T É S

Nyílt levélben fordult Angela Merkel német kancellárhoz a Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete azért, hogy töröljék el azt a rendelkezést, miszerint az országba csak negatív teszttel léphetnek be a hivatásos teherautó vezetők. A szervezet, több német tagszervezettel közösen arra hívta fel a figyelmet, hogy a kötelező koronavírus tesztelés miatt jelenleg a német határátkelőkön kaotikus állapotok uralkodnak. – írja a vezess.hu.

Németországba naponta mintegy 50 ezer teherautó tart és ezeknek a jelenlegi szabályok miatt gyakran 300 kilométeres kerülőutat kell tenniük. Mindez egyetlen kamion esetében 30 százalékkal növeli meg a szállítási és a vezetési időt. Ez negatív hatással van a közép-európai országok ellátási láncára is. – írják.

Németország 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet és online regisztrációt követel meg azoktól a sofőröktől, akik a belépést megelőző 10 napban magas kockázatú országban tartózkodtak. Ezt a rendelkezést a német kormány március 17-ig meghosszabbította, és Magyarország is bekerült a “magas kockázatú országok” közé. Ez azt jelenti, hogy a magyar kamionsofőröknek is tesztet kell bemutatniuk, emellett regisztrálniuk is kell ezen a magyar nyelven is elérhető weboldalon.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének arról tájékoztatása szerint akkor kell tesztet bemutatniuk a magyar kamionsofőröknek, ha nem hagyják el Németországot 72 órán belül. Ha ennél tovább akarnak tartózkodni az országban, akkor 10 napos karantén vár rájuk, amit csak egy negatív PCR-teszttel lehet kiváltani.

Forrás: vezess.hu

#nemetorszag #fuvarozas #jarvany #hatarellenorzes #teszt

H I R D E T É S