Nyugdíjasok
Forrás: Envato

Karácsony előtt jól jön a pénz – a héten kezdődik az emelt nyugdíjak kézbesítése

blank
blank

H I R D E T É S

A héten kezdődik a novemberi nyugdíjak kézbesítése, emelt összeget kap mindenki.

A 80 ezer forintos nyugdíj prémium mindenkinek jár, ahogy a vártnál magasabb infláció miatti kiegészítés is. Átlagosan 100 ezer forint a plusz az októberi összeghez képest – számoltak be róla az M1 Híradójában.

Idén júniusban már 0,6 százalékkal emelték, most novemberben pedig 1,2 százalékkal emelik meg a nyugdíjakat, az inflációs hatás miatt. A kiegészítő emelést visszamenőleg is megkapják az érintettek.

„Amit úgy kell értelmezni, hogy az év első tíz hónapjára, tehát januártól októberig, az arra járó 1,2 százalékos emelést megkapják egy összegben. Ide még hozzá kell számolni a februárban kapott egynegyed havi plusz nyugdíjra járó emelést is, ami a 13. havi nyugdíj első lépése volt. Így, ezt az egyösszegű emelést kapják majd kézhez, maga a novemberi nyugdíj összege az már 1,2 százalékkal emelten érkezik” – magyarázta Farkas András nyugdíjszakértő.

A kiegészítő emelést, a prémiumot a hónap közepén kaphatják meg a jogosultak. Akiknek bankszámlára utalják a pénz, azok nagyjából 4-5 nappal hamarabb hozzájutnak, mint akiknek a postás viszi ki.

Forrás: hirado.hu

Forrás: Envato

#nyugdij #penzugy

H I R D E T É S