blank

Teljes 13. havi nyugdíj már jövőre?

blank
blank

H I R D E T É S

Már jövő év elején teljes hónapnyi nyugdíjat hozhat a postás – derül ki a miniszterelnök reggeli, Kossuth Rádióban interjújából.

„Harcolni kell azért, hogy gyorsabban megtörténjen a tizenharmadik havi nyugdíj visszaállítása és a nyugdíjasok jövőre ne csak a második heti, hanem a harmadik, esetleg a negyedik heti többletet is megkaphassák” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint, azért kell harcolni, mert hitelből, és hozomra nem szabad sem bért, sem nyugdíjat emelni, amögött teljesítménynek kell lennie.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatti újabb lezárások igazságtalanok lennének azzal a 6 millió emberrel szemben, akik beoltatták magukat, ezért ha lesz is bármilyen korlátozás, akkor a védettségi igazolványhoz való visszatérést javasolja.

Orbán Viktor elmondta: ellenállásba ütközik az oltás kötelezővé tétele, legfeljebb az egészségügyben dolgozók esetében fogadják el azt el az emberek vagy oly módon, hogy a munkáltatók terelhessék az oltás felé alkalmazottaikat. Ezen túl a magyar nem tűri el, hogy beleavatkozzanak az életébe, és ezt a kormánynak tudomásul kell vennie – tette hozzá a miniszterelnök.

Jelezte: év végéig 17-18 millió dózisnyi oltóanyag lesz raktáron, bárki beoltathatja magát.

Fotó: MTI

#orban #nyugdij #jarvany #korlatozas

H I R D E T É S