blank

Javult a foglalkoztatottság az OECD országokban

blank
blank

H I R D E T É S

A Gazdasági Együttműködés és Fejlesztés Szervezete szerint tagállamaiban tovább javulnak a gazdasági kilátások. Július végére immár csak 6 százalék körül állt a munkanélküliségi ráta.

Az OECD-térség munkanélküliségi rátája 2021 júliusában 6,2 százalékra csökkent a júniusi 6,4 százalékról, ami 0,9 százalékponttal haladja meg a 2020 februárjában megfigyelt, a járvány előtti rátát – áll a szervezet legújabb adatközlésében.

A számok torzíthatnak, mivel a javulás nagyrészt az ideiglenesen elbocsátott munkavállalók visszatérését tükrözi az Egyesült Államokban és Kanadában, ahol a helyi szabályozás értelmében munkanélküliként tartják őket nyilván.

Az euróövezetben a munkanélküliségi ráta júliusban 7,6 százalékra mérséklődött a júniusi 7,8 százalékról, ami a harmadik egymást követő havi csökkenés. Csökkenést szinte minden euróövezeti országban megfigyeltek, a legnagyobb esés Spanyolországban volt, ahol 0,7 százalékponttal, 14,3 százalékra mérséklődött a ráta.

A hazai 4,1 százalékos adattal Magyarország az OECD országok élmezőnyében van, a cseh és a holland 3 százalék körüli adat jelentik az európai csúcskategóriát, az összes tagállam közül Japánban aktuálisan a legalacsonyabb a munkanélküliség 2,9 százalékkal.

Fotó: Envato

#foglalkoztatottsag #munkanelkuliseg #oecd #unio

H I R D E T É S