blank

Júliusban is maradt a magas infláció

blank
blank

H I R D E T É S

Idén júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

A KSH által frissen közzétett adatok szerint 2021 júliusában az élelmiszerek ára 3,1 százalékkal, ezen belül az étolajé 27,5, a munkahelyi étkezésé 8,4, a baromfihúsé 7,7, a liszté 7,2 százalékkal, az éttermi étkezésé 6,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 11,1 százalékkal, ezen belül a dohányáruk 18,1 százalékkal drágultak.

A tartós fogyasztási cikkekért 3,8 százalékkal kellett többet fizetni, ezen belül a szobabútorok 10,7 százalékkal, a konyha és egyéb bútorok 8,4 százalékkal, az új személygépkocsik 7,5 százalékkal kerültek többe. Az üzemanyagok ára 19,8 százalékkal emelkedett.

A fogyasztói árak egy hónap alatt is jelentősen, átlagosan fél százalékkal növekedtek. Az élelmiszereken belül az étolaj 3,8 százalékkal, a baromfihús 2,1 százalékkal drágult.

Az üzemanyagok ára 4,2 százalékkal, a lakásjavító és -karbantartó cikkeké 4,1 százalékkal nőtt. Az üdülési szolgáltatások átlagosan 7,8 százalékkal drágultak.

Fotó: Envato

#inflacio #dragulas #ksh

H I R D E T É S