blank

Kétszámjegyű áremelkedés várható az új építésű lakásoknál?

blank
blank

H I R D E T É S

A GKI és a Masterplast közös júniusi felmérése szerint javulnak a lakáspiaci várakozások: a válaszadók szerint a használt lakások árai a közeljövőben minden körzetben emelkedni fognak, az új lakások esetében 11 százalékos drágulás várható.

Alaposan lefékezte a járvány a lakáspiacot, de a gyerekes családoknak szóló támogatások továbbra is ösztönzőleg hatnak. Az idei júniusi felmérés alapján 58 ezer háztartás a következő egy évben biztosan vásárol vagy építtet lakást, míg 187 ezer háztartás szándéka valószínű volt. Ezek a számok csaknem megfelelnek a 2020 negyedik negyedévi felvétel adatainak – írja a Piac és Profit.

Országos átlagban a felmérés válaszadóinak enyhe többsége a használt lakások árainak emelkedésére számít a következő 12 hónapban. Vidéken az áremelésre spekulálók aránya megközelíti a kétharmadot, a fővárosban viszont az áremelkedést és a stagnálást előre vetítők aránya nem különbözik lényegesen.

Az új építésű lakáspiacon várt fellendülés a várakozások szerint az árakban is megjelenik majd. Budapesten és különösen a vidéki régiókban az áremelkedésre számítók aránya nagyon magas, árcsökkenésre alig számít valaki, de a lakásbérleti piac is az élénkülés jeleit mutatja –  a mostani felmérésben már az emelkedést várók kerültek érezhető többségbe.

#ingatlanpiac #dragulas #felmeres #gki

H I R D E T É S