blank

Kis mértékben csökkent a munkanélküliség az Unióban

blank
blank

H I R D E T É S

Az Eurostat adatai szerint júniusban 7,1 százalékos ráta mellett 14 millió 916 ezer volt az állástalanok száma az EU-ban, ami 0,2 százalékkal alacsonyabb mint az előző évben.

Magyarország a hatodik legjobb helyezést érte el az uniós rangsorban, 4 százalékos munkanélküliségi rátájával. Ennél csak Lengyelország, Málta, Hollandia, Németország és Csehország produkált jobb adatot – összegzi a felmérést az Euronews.

A fiatalok körében 17 százalékos volt júniusban a munkanélküliség az EU-ban. Csaknem 3 millió 25 év alatti nem talált állást, de országonként nagyok az eltérések. Spanyolországban, Görögországban és Olaszországban a fiatalok több mint egyharmada munkanélküli, Csehországban viszont alig több mint 7 százalékot mutat a statisztika, csakúgy mint Németországban, illetve Hollandiában. A magyar fiatalok 13,5 százaléka állástalan.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet a múlt hónapban arra figyelmeztetett, hogy a munkanélküliség folyamatos emelkedésével kell számolniuk a fejlett országoknak a következő években. Az OECD elemzése szerint az alacsony képzettségűek, akik a járvány következtében elvesztették munkájukat, nehezen tudnak elhelyezkedni más szektorokban.

Fotó: Envato

#munkanelkuliseg #eurostat #unio #felmeres

H I R D E T É S