blank

Magasabb infláció mellett kevesebb segélykérő Amerikában

blank
blank

H I R D E T É S

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön nyilvánosságra hozott adatai szerint a tartósan segélyen lévők száma 2,866 millióra csökkent július végére, ami tavaly március közepe óta a legalacsonyabb, a termelői árak viszont tovább emelkedtek.

Az Egyesült Államokban a múlt héten 375 ezer új segély iránti kérelmet nyújtottak be, ami megfelel az előzetes várakozásoknak. Élesen csökkent az újonnan segélyért jelentkezők száma tavasz óta, amikor megnyílt az amerikai gazdaság, de az elmúlt hetekben megállapodott a 400 ezres szint közelében, vagyis messze meghaladja a koronavírus-járvány előtti 256 ezres átlagotírja a Világgazdaság.

A tárca közölte a termelői árindexet is, ami azt mutatja, hogy az infláció továbbra is magas maradhat, mivel a gazdaság talpra állása következtében nő a kereslet, közben továbbra is zavarok vannak az ellátási láncban. A termelői árak júliusban a várt 0,6 százalék helyett egy százalékkal nőttek az előző hónaphoz és 7,8 százalékkal az előző évhez képest. A szolgáltatások költségei 1,1 százalékot nőttek, a legnagyobb mértékben a nyilvántartások kezdete óta.

Fotó: Envato

#segely #inflacio #usa

H I R D E T É S