blank

Magyarország a turizmus egyik nagy vesztese

blank
blank

H I R D E T É S

A visegrádi országokban erőteljesen visszaesett a vendégéjszakák száma a tavalyi évben. A KSH kiadványa alapján a legjelentősebb, 57 százalékos csökkenés Magyarországon következett be. A másik három visegrádi országban a visszaesés azonos mértékű, 45 százalékos volt írja a novekedes.hu

A hazai zsugorodás azért is volt rossz hír, mert Magyarországon a turizmus GDP-hez mért súlya nagyobb, mint a visegrádi országokban. Tavaly a külföldiek az előző évhez képest 48 százalékkal kevesebbet utaztak Magyarországra, és 54 százalékkal kevesebbet költöttek. Ez a külföldi vendégekre specializálódott budapesti vendéglátósoknak, szállodáknak és számos kiskereskedelmi üzletnek fájt a legjobban.

A turizmus korlátozásának hatására az Európai Unió valamennyi tagországában jelentősen csökkent a vendégforgalom. A KSH adatai alapján az unió legnépszerűbb turisztikai célpontjai jelentős veszteségeket szenvedtek el: Spanyolországban közel 70, Olaszországban 53, Németországban pedig 40 százalékkal csökkent az összes vendégéjszakák száma.

A legnagyobb mértékű, 70 százalék feletti csökkenés Cipruson, Görögországban és Máltán, a legkisebb, 31 százalék pedig Hollandiában volt megfigyelhető.

Fotó: Envato

#turizmus #unio #vendeglatas #szallodaipar

H I R D E T É S