blank
Bad guy with bottle of beer sits on the stairs and smoking. Street robber waiting for victim. Crime concept

Rekord alacsony szinten a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány kirobbanása óta a legalacsonyabb szintre, 310 ezerre csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten az USA-ban. A munkanélküliségi ráta a júliusi 5,4 százalékról 5,2 százalékra mérséklődött.

Ez tavaly március 14-e óta a legalacsonyabb szám és 35 ezerrel kevesebb az egy héttel korábbi 345 ezres értéknél. Az augusztus 28-ával végződött héten a tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 22 ezerrel a tavaly március 14-i mélypontra, 2 millió 783 ezerre csökkent.

A koronavírus-járvány visszaszorításával párhuzamosan újrainduló gazdaságban a munkaerőpiaci helyzet folyamatosan javul, de akadályozza a gyorsabb munkahelyteremtést, hogy továbbra sincs elég ember, aki hajlandó lenne dolgozni.

Augusztusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 235 ezerrel emelkedett, miközben elemzők 750 ezres bővülésre számítottak. Nagyjából 11 millió 930 ezer ember részesült valamilyen típusú munkanélküliségi támogatásban az augusztus 21-ével zárult héten, több mint 255 ezerrel kevesebben, mint egy héttel korábban.

Fotó: Envato

Forrás: HRPortal

#munkanelkuliseg #segely #foglalkoztatottsag #ujranyitas #usa

H I R D E T É S