blank

Rekordszintre emelkedett a világ száz vezető cégének piaci tőkeértéke

blank
blank

H I R D E T É S

Egy év alatt a száz vezető cég piaci tőkeértéke 48 százalékkal, 31,7 ezer milliárd dollárra nőtt, a vizsgált száz cégből 99-nek nőtt a piaci tőkeértéke. Az amerikai cégek együttes piaci tőkeértéke a legnagyobb, 20,5 ezer milliárd dollár, ami 57 százalék növekedés. Ez nagyobb, mint a kínai vállalatok vagy más országok 42 százalékos, és az európai cégek 18 százalékos piaci tőkeérték-emelkedése.

Továbbra is a technológiai ágazatban szereplő vállalkozások piaci tőkeértéke a legnagyobb, 10,5 ezer milliárd dollár, ami 71 százalék emelkedés egy év alatt.

A legfrissebb százas listát az Apple vezeti, piaci tőkeértéke 2051 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 1113 milliárd dollárról, amivel akkor még csak a harmadik volt. A lista második helyezettje a tavalyi első Saudi Aramco –  tőkeértéke 1602 milliárd dollárról 1920 milliárd dollárra emelkedett – írja az mmonline.hu

A második helytől a harmadikra szorult vissza az idén a Microsoft, az Amazon megtartotta a negyedik helyét 1558 milliárd dollárral.

A tízes listán a további két cég is amerikai, az Alphabet és a Facebook. A hetedik a kínai Tencent, a nyolcadik az amerikai Tesla, a kilencedik a listán a kínai Alibaba, és a tízes listát az amerikai Berkshire Hathaway zárja.

#tozsde #tokeertek #gazdasag #technologia

H I R D E T É S