blank

Továbbra is a műszaki és a gazdasági képzés a legnépszerűbb

blank
blank

H I R D E T É S

Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal elmúlt tanévet összefoglaló kiadványa. Az Unilife összegyűjtötte a felsőoktatást érintő legfontosabb adatokat és változásokat.

A nappali felsőfokú képzést tavaly összesen 69 ezren választották. Közülük alapképzésre 47 ezer fő jelentkezett, mester- és osztatlan szakra pedig összesen 22 ezren jelentkeztek, közülük 51 ezren nyertek felvételt valamely felsőoktatási intézménybe. A pályázók között a legnépszerűbb ágazatnak a gazdaságtudomány számított, de előkelő helyen végeztek a műszaki képzések, a bölcsészettudományi és az informatikai szakok is.

A 2020/2021-es tanévben összesen 205 ezren folytatták tanulmányaikat nappali tagozaton. Az előző évekhez hasonlóan a hallgatók több mint fele négy területen tanul: műszaki (15 százalék), gazdasági (15 százalék), egészségügyi és szociális (14 százalék), társadalomtudományi (10,5 százalék).

Az elmúlt tíz évben megduplázódott a külföldi hallgatók száma – náluk a népszerűségi versenyben az egészségügyi képzési terület végzett az első helyen, ezt követik a műszaki tudományok, illetve a társadalomtudományok.

Érdemes kiemelni azt is, hogy egyre többen választják a levelezős, távoktatási vagy esti lehetőségeket. Ezen hallgatók száma 1,3 ezer fővel nőtt a 2019/2020-as tanévhez képest.

#felsooktatas #kepzes #statisztika #ksh

H I R D E T É S