blank

Továbbra is Franciaország vonzza a legtöbb befektetőt Európában

blank
blank

H I R D E T É S

Tavaly Franciaország volt a legvonzóbb európai ország a külföldi befektetők számára, de csak hajszálnyival előzte meg az Egyesült Királyságot és Németországot – állapította meg az Ernst & Young tanácsadó cég a hagyományos felmérésében, melyről az Index írt.

Az Európában eszközölt külföldi beruházások 2020-ban 13 százalékkal csökkentek. Ez volt az érdeklődés első két számjegyű csökkenése több mint egy évtized elteltével. A visszaesés Németországban az átlagosnál kisebb volt, amit a cég „a járvány megfékezésében elért viszonylagos sikerekkel” magyaráz.

A befektetések megtorpanása egyértelműen a járvány és a járvány okozta bizonytalanságok következménye. A beruházások azonban az idén a jelek szerint újraindulnak, mivel a befektetők folytatják a 2020-ban szüneteltetett projekteket. Idén 40 százalékuk tervezi, hogy a következő évben Európában alapít vállalatot, vagy bővíti tevékenységét, szemben a 2020 elején mért mindössze 27 százalékkal.

Területi megoszlásban Franciaország tavaly 985 külföldi beruházási projektet vonzott – valamivel többet, mint Nagy-Britannia (975) és Németország (930). A járványt megelőző időszakhoz képest azonban veszített versenytársaival szemben. Ennek eredményeképpen a három ország gyakorlatilag holtversenyben áll Európa első számú befektetési célpontjaként.

Franciaország vonzerejében minden bizonnyal nagy szerepet játszottak a kormány által a vállalkozásoknak nyújtott jelentős adókedvezmények.

#befektetes #ujranyitas #franciaorszag

H I R D E T É S