blank
Útlevél

Új-Zéland útlevele a legjobb

blank
blank

H I R D E T É S

Idén is kiadta listáját a világ legerősebb útleveiről az Arton Capital. A cég aszerint rangsorolja az iratokat, hogy melyikkel hány országba lehet vízum nélkül illetve vízummal beutazni.

A járvány tavalyi kitörése miatt szinte minden ország rontott a helyezésén, hiszen a legtöbb ország szigorított a beutazási feltételeken, vezetett be különböző járványügyi előírásokatírja a Napi.hu

A legerősebb útlevél az idén Új-Zélandé lett, amely 136 országba (92-be vízum nélkül, 44-be vízummal) teszi lehetővé a beutazást. Második helyen Németország, Spanyolország és Ausztrália szerepel holtversenyben, amelyek 135 országba jelentenek beutazási lehetőséget. A harmadik helyen szerepel többek közt Ausztria, Olaszország, Svájc, Japán, Dél-Korea, az Egyesült Államok, és Finnország, akik egyaránt 134 pontot kaptak.

Magyarország már csak a negyedik kategóriába fért be Svédországgal, Hollandiával, Dániával, Belgiummal és Franciaországgal a 133 pontjával. De míg előbbiek 99-98 országban vízum nélkül is használhatók, addig a magyar csak 97 országban tudja ezt.

Az előző évhez képest a magyar útlevél 39 pontot veszített a mobilitási pontjaiból, vagyis ennyivel több helyen kell már legalább vízum a beutazáshoz. Érdekességképp Franciaország is éppen ennyit rontott a helyezésén.

#utlevel #vizum #jarvany

H I R D E T É S