elon musk, a világ leggazdagabb embere, tesla, x
elon musk, a világ leggazdagabb embere, tesla, x

A világ leggazdagabb embere: Elon Musk elveszítheti titulusát

blank
blank

H I R D E T É S

Elon Musk vagyona potenciális pénzügyi csapás előtt áll, miután egy delaware-i bíró kedden megsemmisítette a milliárdos 55 milliárd dolláros Tesla kifizetési csomagját, érvénytelenítve ezzel a rekordot jelentő vezetői kompenzációs tervét.

döntés azt jelenti, hogy Musk nettó vagyona – amely a becslések szerint január 31-én körülbelül 205 milliárd dollár volt – jelentős veszteséget szenvedhet. A fizetési csomag értéke körülbelül 51,1 milliárd dollár volt a keddi záráskor, és a Bloomberg szerint Musk legnagyobb értékei közé tartozik.

Az 51,1 milliárd dolláros kompenzációs terv nélkül Musk nettó vagyona nagyjából 154 milliárd dollárra csökkenne, amivel több hellyel is hátrébb lesz a világ leggazdagabb embereinek jelenlegi listáján – írja a Bloomberg.

Musk 2023 nagy részét a világ leggazdagabb embereként töltötte. Az Amazon Jeff Bezos jelenleg a második leggazdagabb ember a világon, nettó vagyona 186 milliárd dollár. Őt követi Bernard Arnault, az LVMH luxuscikkek cég francia vezérigazgatója, akinek vagyona 183 milliárd dollárra becsülhető.

Musk nem kap fizetést a Teslától. Fizetési csomagja körülbelül 304 millió részvényopciót tartalmaz 12 részletben, amelyek az autógyártó pénzügyi növekedése körüli kapufák sorozatához kötődnek. Amikor a kompenzációs tervet 2018-ban életbe léptették, a Tesla azzal érvelt, hogy egekig érő fizetésre lenne szükség ahhoz, hogy Musk csak a Teslára összpontosítson. A Bloomberg szerint Musk nem élt az opciókkal.

A Tesla részvényese, Richard Tornetta beperelte a Teslát és Muskot a fizetési terv miatt nem sokkal annak bevezetése után, azzal érvelve, hogy az “túllép az ésszerű megítélés határain”, és azzal vádolta Muskot, hogy indokolatlan befolyást gyakorolt ​​a döntésre.

A keddi döntés több mint egy évvel azután született, hogy egy delaware-i bíró meghallgatta a tárgyalást. Egyelőre nem világos, hogy az ítéletet hogyan hajtják végre. A Tesla még fellebbezhet az ítélet ellen.

Musk azonban utalt a döntésre az X- en írt bejegyzésében , és azt írta:

“Soha ne vidd a céged Delaware államba.”

Forrás: Insider

H I R D E T É S